Idősek Világnapja 2014

Az Ensz közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-ét az Idősek Világnapjává. E napon a világ minden településén a szép korúakat ünnepeljük.

Kistarcsán is él ez a szép szokás, immár évek óta. Idén több mint 300 időskorú jelentkezett intézményünknél, az Alapszolgáltatási Központ Családsegítő Szolgálatánál azzal, hogy szeretne részt venni a rendezvényen. A nagy érdeklődésre való tekintettel 2 teltházas rendezvényt tartottunk, az egyiket szeptember 25.-én, a másikat október 2-án.

Már kora reggel megkezdődtek az előkészületek, berendeztük a termet, feldíszítettük az asztalokat azokkal az asztaldíszekkel, amelyeket Idős klubunk tagjai készítettek nagy-nagy szeretettel és sok munkával. Mindenki számára kedveskedtünk egy meglepetéssel, melyet szalaggal átkötve tettünk a teríték mellé. Délután megérkeztek Klacsán Lajos jóvoltából a virágok, melyeket vendégeink érkezéskor kaptak meg.

A műsort Solymosi Sándor polgármester úr köszöntője nyitotta meg, majd következtek a fellépők: A Szeretet Dalkör, A Szeretet Duó, Böröndi István, Kéknefelejcs Dalkör, Rozmaring Dalkör. A műsorok sorát egy meglepetés műsorszámmal zártuk, Karczagi János operett és nóta előadásával igyekeztünk kedveskedni vendégeinknek. A vacsorát a Kisgömböc étterem készítette el és tálalta ki, felszolgálásukban pedig a képviselőtestület megjelent tagjai és az Alapszolgáltatási Központ munkatársai segítettek. Az est további részében fergetes mulatság kezdődött, a résztvevők táncoltak, énekeltek, még vonatoztak is. Mindkét rendezvény nagyon jó hangulatú volt, és visszajelzések alapján vendégeink elégedetten távoztak.

Ezúton is köszönöm Szilárdi Lászlónak hogy rendelkezésünkre bocsátotta a termet, Kisréti Józsefnek, hogy kezelte a hangtechnikát.

Az ünnepről készült további fotókat megtekinthetik galériánkban, de hozzáférhető facebook oldalunkon is.

Pálfi Kálmánné
intézményvezető